Selasa, 14 Ogos 2012

Cool - Bandar Mikro Yang Dibuat Daripada Dawai Kokot

Bosan dengan aktiviti pejabat anda? Do this bro!

Adakah anda pernah bosan di meja anda dan mula bermain dengan bekalan pejabat anda? Baik,  Peter Roots yakni artis yang mereka bandar mikro ini telah menggunakan stapler seharian yang anda selalu gunakan dan menukarkan bullets stapler atau dalam istilah lain dawai kokot  ke dalam bentuk seakan-akan bandar yang dipanggil Ephemicropolis. Peter Roots mengambil masa kira-kira 40 jam untuk membina bandar kecil di Bangunan Kewangan Islands. 

Beliau menggunakan susunan daripada dawai kokot yang telah dipecahkan oleh rakan sekerjanya dalam bentuk pelbagai saiz untuk mewujudkan bangunan. Pada mulanya Peter Roots lebih berminat untuk membuat susunan pornografi daripada dawai kokot. Namun setelah mencuba pada skala kecil ternyata pornografi daripada susunan dawai kokot sangat buruk dan tidak fapable sama sekali. 

Hasil temubual Wajib blog dengan Peter Roots telah membawa kepada penemuan yang menakjubkan, beliau sebenarnya jarang masturbasi demi mendapatkan tangan yang stabil untuk menyusun dan membina bandar micro ini. 

Ini merupakan cara mengular daripada kerja paling win!


 
 

Cool - Taman iCity di Pennsylvania

Mana lebih cool? iCity Shah Alam atau Pennsylvania? You tell me.

Artis British dan pereka lampu Bruce Munro baru-baru ini telah membuka satu outdoor exhibition di Longwood Garden, Pennsylvania. Pameran itu merupakan seni cahaya yang diberi nama Light. Dah nama pun seni cahaya, tak kan la diberi nama Potato pula kan? 

By the way, Bruce Munro telah menempatkan pameran seninya seluas 23 ekar. Sepanjang 23 ekar itu terdapat kedua-dua pemasangan sama ada pemasangan secara indoor dan outdoor, termasuk enam besar-besaran outdoor. Kerja-kerja ini telah dikhususkan dan bertujuan mewujudkan sinaran halus apabila dilihat pada waktu malam yang sedikit sebanyak mengganggu makhluk-makhluk halus di Longwood Garden. 

Konsep mistik menjadi tema exhibition ini. Hasil temu bual Wajib blog dengan Bruce Munro ternyata beliau seorang peminat tegar Misteri Nusantara TV3. Enjoice!

Ahad, 12 Ogos 2012

Sabtu, 28 Julai 2012

Konsep - iPhone 6

iPhone 5? No, it's 6. Konsep iPhone 6  mesra pengguna.

Jika anda masih dengan rekaan konsep iPhone 5, anda slowpoke outdated shit. Lebih teruk jika anda masih menggunakan iPhone 4S, sebab sudah ramai yang menggunakan prototaip iPhone 5 made in China. Lulz. iPhone membuatkan anda kelihatan cepat outdated bukan? Namun penggunaannya masih relevan walaupun outdated. iPhone fag dilarang butthurt di sini okay.

Konsep iPhone 5 sudah tidak relevan kerana kini dunia sedang mengintai konsep iPhone 6. Ini merupakan satu pembaharuan  di mana butang home berpindah ke sebelah kiri telefon (yang digunakan ibu jari kiri), membuatkan ruang skrin lebih besar . Konsep ini lengkapi dengan dimensi 125mm x 63mm skrin 4.9 inci. Enjoice!


Isnin, 9 Januari 2012

Cool - Life Vest Inside: Video Karma

Confirm aman kalau amal


Sebuah video yang berdurasi selama lebih kurang 5 minit, sangat tidak rugi untuk melihat. This is the way karma happens.





Worst - Pemuda Kahwini Mayat Kekasih (6 Gambar)

Hingga hujung nyawa? No. Hingga otak sempit


Satu perkahwinan antara seorang jejaka dengan mayat. Gambar diambil daripada Facebook seorang kenalan yang kebetulan singgah di Danok atas urusan business. Yeah.. Sure, business... Yes, perkahwinan ini diadakan di Thailand. Tak dapat nak ulas panjang sebab komen semua bahasa Thai. Aku perhati lama-lama, kesian pulak aku tengok mayat ni. Sebab apa? Pandai-pandailah nilai sendiri okay..

Notis Wajib Blog

Mohon Maaf Pembaca Wajib Blog




Oleh kerana Anwar Ibrahim menang kes mahkamah, Wajib Blog cuti seminggu. Ini atas desakan Gay Se-Malaysia yang mengundang pihak kami ke parti yang akan diadakan selama 7 hari 7 malam. Al-juburi juga telah menggesa agar Wajib Blog tangguh dulu post-postnya. Okay, not funny. Kick my ass now.

Wajib Blog ingin memohon maaf sebab tak dapat update blog ini dalam masa 7 hari sebab admin outstation kat oversea. Semoga pembaca-pembaca yang amat dikasihi dapat menahan gelora dan sabar dengan post-post akan Wajib Blog keluarkan nanti. Komitmen terhadap blog ini amat tinggi walaupun Al-Juburi menang kes. Lulz!

Sementara cuti seminggu ini, sila ursha post-post sebelum ini sebagai pengubat rindu anda kepada Wajib Blog. Kita berjumpa lagi pada 16 Januari 2012. Confirm pageview aku jatuh mendadak, but no worries, selagi ada Al-Juburi, selagi itu Wajib Blog akan ada.

Salam sayang daripada belakang,

Wajib Blog

Ahad, 8 Januari 2012

Cool - Supercar: 2012 Pagani Huayra

Dash! Yonkuro? Bukan, ini Pagani Huayra 2012


Sempena tahun baru 2012, pengilang kereta sukan Itali yang terkenal dengan Pagani Zonda telah melancarkan supercar terbaru mereka iaitu Pagani Huayra. Peminat Pagani Zonda tidak perlu rasa tergugat kerana Huayra dan Zonda memiliki daya penarik yang berbeza walaupun kelihatan lebih kurang sama.

Supercar ini dilengkapi dengan AMG yang dibina dengan enjin turbo pam berkembar 6.0 liter V12 yang mampu mencapai 700 kuasa kuda dan 740 paun kuasa tork. Pagani Huayra dilengkapi dengan body serat karbon keseluruhannya hanya memiliki berat 3,000 pound. Pagani Huayra hanya dihasilkan sebanyak 40 buah sahaja pada tahun pertama. 

Creative - Rumah Cengkerang Gergasi (11 Gambar)


Nice!

Jika anda pernah tertanya-tanya bagaimana perasaan hidup dalam cengkerang, anda perlu melawat Rumah Nautilus di Mexico. Cengkerang yang berbentuk rumah ini telah direka oleh arkitek Javier Senosiain Arquitectura Organica dan dibina pada tahun 2006.

Pasti anda pelik kenapa rumah elok-elok empat segi nak kena duduk dalam rumah cengkerang ni pulak kan. Yes, rumah ini sesuai untuk orang yang cintakan makanan laut segar dan sukakan cengkerang. Who the hell cares?

Shit - Pembedahan Plastik Yang Fail

Bodoh sangat ini


Muka asal dah cantik tapi masih nak buat pembedahan plastik. Terhegeh-hegeh sangat nak mulut itik. Kan dah jadi macam buntut kera. GTFO bitch! Sila klik laporan penuh untuk mulut paling seksi untuk bj.

Awesome - Rooftop Pelangi di Denmark (13 Gambar)


Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! Nyan! 

Sebuah bilik panorama yang ceria dengan warna spectrum direka oleh artis Iceland Ólafur Eliasson. Bilik panorama yang terletak di Galeri Seni Aarhus Denmark ini menempatkan bulatan laluan pejalan kaki  yang terletak di atas aras muzium seni ini. Berkeupayaan memberikan pelawat pemandangan bandar 360°  yang berwarna-warni. Berketinggian 150 meter daripada tanah, bilik panorama ini memberi visual yang unik dengan 150 meter panjang, 3 meter lebar dan 3 meter tinggi, mempunyai garis pusat 52 meter. Enjoice!


NSFW - Iklan Kreatif Yang Seksi (25 Gambar)

Seksis seksis!


Berikut adalah iklan-klan kreatif yang digunakan oleh syarikat-syarikat yang berkepentingan dalam industri asas tani seks. Macam biasa, untuk tontonan 18 ke atas. Sila enjoice!


Cool - Ibu Pejabat Adidas


Nice!

KINZO yang berpangkalan di Berlin baru-baru ini telah menyiapkan reka bentuk ibu pejabat Adidas di Jerman. KINZO membangunkan ruang pejabat dan membekalkan perabot untuk pejabat Adidas ini yang menggabungkan seni kontemporari oleh kadawittfeld. Pada aku, biasa saja pejabat ini kalau nak dibandingkan dengan pejabat-pejabat syarikat lain yang aku pernah post. Sekadar berkongsi maklumat. Layan!

Cool - iPhone Pro (15 Gambar)

Ini boleh lawan Galaxy Note!


Hello iPhone fag, berjumpa lagi kita dalam ruangan Wajib Bersama Apple. Sebelum ni aku dah post mengenai rekaan yang dibayangkan mengenai iPhone 5 yang mungkin dikeluarkan kelak. Tapi jangan terkejut kalau rekaan yang keluar nanti lain. Sebab ini hanyalah rekaan konsep, jangan slowpoke okay.

Jadi disebabkan anda semua bukan slowpoke, lulz!, kali ini aku nak post mengenai konsep iPhone Pro. Rekaan konsep ini direka oleh Adr Studio dan pihak Apple belum lagi buat pengumuman iPhone jenis baru keluar bila. So kalau diumumkan tahun ini dijangka banyak lagi rekaan konsep yang aku akan ketengahkan, yang mungkin sedikit sebanyak sama dengan rekaan-rekaan konsep. Layan!

Cool - Kereta BMW 328 Hommage (8 Gambar)

Adik kepada Roadster!

BMW baru-baru ini memperkenalkan kereta konsep terbaru mereka iaitu 328 Hommage. BMW 328 Hommage telah direka khas sebagai satu cara untuk memberi penghormatan kepada 75 tahun pengeluaran Roadster BMW lama 328 pada tahun 1937. Kenderaan ini terdiri daripada sebuah badan gentian karbon, amat ringan hanya seberat 1 1.720 paun sahaja. Kereta ini juga BMW bakal dilengkapi dengan enjin 3.0 liter. Enjoice!

Cool - Seni Artistik di Subway Stockholm (20 Gambar)

Ini baru underground!

Anda pasti terkejut beruk dan sedikit perak jakun apabila memasuki sistem kereta bawah tanah di Stockholm sebab tak pasti sama ada anda dah masuk pameran seni atau sistem kereta api bawah tanah di sana. Believe it or not, sistem kereta api bawah tanah ini dikatakan menjadi pameran seni terpanjang di dunia, kira-kira 110 kilometer panjang. Terdapat 100 stesen-stesen keretapi bawah tanah di sekitar Stockholm, dan kira-kira 90 daripada mereka dihiasi dengan seni lama dan baru.

150 artis telah mengambil bahagian dalam projek ini untuk membuat pemandangan stesen kereta api bawah tanah di Stockholm lebih menarik dan memberikan satu pengalaman yang menakjubkan buat pengguna keretapi bawah tanah. Sangat cool! Sila enjoice!

Sabtu, 7 Januari 2012

Creative - Gereja Ditukar Menjadi Rumah Agam (12 Gambar)


Ini betul-betul medern look!


2 rumah agam ini diubahsuai daripada 2 buah gereja yang terbengkalai oleh Zecc Architecten yang terletak di Belanda. Zecc Architecteh sendiri mengatakan bahawa mereka mempunyai agenda tersembunyi untuk menyesatkan penduduk Malaysia yang datang singgah ke rumah ini. Mereka yang bertandang ke rumah ini akan diberi Holy Water dan dijamu hati anjing untuk menggelapkan hati mereka demi keutuhan dakyah Freemason yang mereka amalkan. Lulz!



Cool - Potrait Genetik (17 Gambar)


Muka anda iras muka bapa? ibu? atau muka anda sama iras dengan muka jiran anda?

Pasti muka anda semua tak seiras dengan jiran anda melainkan ibu anda kena bang! dengan jiran anda. Maklumlah emak anda masa muda liar sikit, sayang punya pasal bapa anda rileks je walaupun muka anda sebijik muka jiran. Lulz!

Ini adalah koleksi potrait genetik yang dihasilkan oleh Ulric Collette menggunakan fotonya dan beberapa ahli keluarga terdekatnya. Sebab musabab sebenar Ulric melakukan salah satu masterpiece ini kerana dia msykil kenapa muka nenek dan emaknya lain daripadanya . Secara teori dia memikirkan siapa yang kena bang! Ibunya atau neneknya?

Jadi sebagai tanda protes terhadap kenakalan ibunya ataupun mungkin neneknya, Ulric mengambil keputusan untuk melakukan potrait genetik ini. Ternyata sangkaannya meleset sama sekali. Ibunya menerangkan Ulric sebenarnya anak buluh betong, dikutip ibunya ketika masih kecil. Sebab itu lain mukanya kalau nak banding dengan nenek mahupun ibunya. Shit!


Jumaat, 6 Januari 2012

Cool - iCam Photo Lense Case Untuk iPhone


Beli ini dan secara automatik anda seorang photograper tahap gaban!

iPhone memang aku tak nafikan lebih sesuai untuk orang yang mempunyai duit lebih. Kenapa aku berkata begitu? Ini kerana semua gadjet dan aksesori  sampingan untuk iPhone telah di setkan mentality developernya yang mengatakan pengguna iPhone banyak duit, jadi jom jual dengan harga yang mahal. Tak aku nafikan kualiti item-item ini sememangnya berkualiti sesuai dengan harganya.

Jadi, tanpa membuang masa Apple telah banyak membuat rekaan konsep untuk para iPhone fags salah satunya iCam. Aksesori ini meningkatkan keupayaan untuk pengguna iPhone untuk menjadi photograpger, walaupun gambar yang diambil macam bulu jembut Pak Nuaq Berahem. Rekaan konsep iCam ini telah dicipta oleh Studio ADR untuk Apple.

 

Funny - Prank Paling Kejam Dalam Sejarah Muka Bumi

Trolololo sasjdlaksdhkasfpasj nghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!


Arghhhhh! Aku tak dapat nak bayangkan betapa senaknya bila balls kena super impact mcm tu. Aku sure balls dia mesti bengkak macam kena getik tungau! But this is the stupid prank yang aku pernah tengok. Do not pranks on the balls buddy, prank on boobs is okay. Sila enjoice video ini, sangat lawak dan bodoh.

Awesome - 2013 Lamborghini Sesto Elemento (7 Gambar)

Fukken awesome gila kool design ini!


Lamborghini yang lama pun tak mampu dibeli, apatah yang paling terbaru ini! Yes, aku adalah seorang Lamborghini fag yang cukup kenal dengan jentera-jentera sebelum ini. Sebut saja Diablo, Murcielago, Gallardo, Reventon atau yang sekarang ni tengah meletup-letup orang perkatakan Aventador semuanya TAK MAMPU aku beli. Lulz! Fact! Kerja seumur hidup pun belum tahu lagi aku mampu beli atau tidak. Melainkan aku join politikus di Malaysia atau jadi drug dealer, atau Sultan Brunei derma 10 Juta kepada aku.

Lamborghini telah mengeluarkan bayangan-bayangan kereta terbarunya pada 2013 ini. Kereta yang dimaksudkan diberi nama Sesto Elemento. Nghhhhh! Dengar nama pun dah rasa ereksi di boner jiran saya. Tapi sayang, Datuk-datuk, orang kayas di Malaysia mungkin berebut-rebut nak dapatkan kereta ini sebab hanya 20 unit sahaja yang akan dijual.

Sesto Elemento dilengkapi dengan 570 kuasa kuda dengan enjin V10 @ V12 5.2 liter, memang boleh pergi jauh kereta ini. Kalau nak dibandingkan dengan beratnya yang hanya 2.200 pound tanpa bahan bakar, silap-silap terlepas ke laut sebab terlalu laju kalau nak dibandingkan dengan kereta kancil awek sebelah rumah aku. Dengan nisbah berat dan kelajuan macam tu Sesto Elemento ini boleh memecut 60KM/J dalam masa hanya 2.5 saat! Lebih lama daripada anda feel masa klimak! Shit!

Creative - Star Wars: Helmet Stormtrooper Oleh Adidas (7 Gambar)


Anda semua dah tahu Star Wars: Sage versi Blu Ray DVD dah keluar? Kalau tak silap aku version 3D dah pun siap dan akan ditayangkan di pagawam berdekatan rumah anda pada 12 Februari ini, dan kita semua  dah familiar dengan item dan fesyen Star Wars yang diilhamkan daripada epic movie tu. Pasti ramai Star Wars fags tak sabar dengan produk-produk terbaru daripada Star Wars.

Nah! Ini yang paling latest, helmet Stormtrooper yang diciptakan oleh Adidas. Nama untuk helmet ini ialah Adidas X Star Wars Helmet Stormtrooper. Helmet ini dibuat dengan menggunakan tangan. Obviously lah tak kan guna kaki pulak! Shit punya statement.

Okay, seperti yang anda lihat daripada gambar-gambar dibawah, helmet ini dibuat daripada  kasut sneaker sendiri menyerupai Stormtrooper dan yang lebih menarik ialah anda boleh memakainya di jalanraya ketika menunggang motosikal. Jangan risau, abang JPJ tak saman sebab dia pun Star Wars fag!

Cool - Super Girl Redbud Beijing di China Yang Hot (9 Gambar)


She's hot anyway!

Superhero versi perempuan muncul di Hong Kong dengan memakai pakaian ketat hitam dipotong rendah dan topeng biru, yang menggelarkan dirinya sebagai Wanita Zijing atau Wanita Cina Redbutt Redbud. Dia memberikan makanan dan wang tunai kepada beberapa penduduk Hong Kong. Kemunculan wanita bertopeng misteri ala-ala hentai ini mendapat perhatian yang amat sangat-sangat di Hong Kong since Hong Kong masih belum mampu untuk menghasilkan Superhero seperti di Malaysia iaitu Cicakman.

Anak dara sunti ini bagaimanapun membuat kejutan apabila muncul di Beijing, memakai sama dengan pakaian yang sama seperti Wanita Cina Redbud Hong Kong. Mungkin dia balik Tanah Besar melawat orang tuanya. Pada Krismas yang lepas, beliau muncul dengan bergaya sekali tetapi bukan sebagai Santa Claus, memberi pakaian dan hadiah kepada pengemis dan orang yang tidak berumah.

Beliau telah memberi amaran kepada pengepau, pencilok, peragut dan perogol yang menjalankan aktiviti mereka di lorong-lorong gelap agar behenti melakukan aktiviti tidak bermoral itu. Lebih menakjubkan dengan hanya sekali dua tweet kat Twitter beliau telah mempunyai followers seramai 7000. Memiliki bentuk tubuh yang mengghairahkan serta sweet dan caring  menyebabkan beliau akan menjadi model kepada masyarakat di sana. Hasil temu bual pihak Wajib Blog dengan pengemis yang dibantu beliau mengatakan " saya sengaja mengemis kerana she's so hot and fapable!".


Funny - Troll Parents

Trolololol FTW!


Kesian la syial kat anak dia nih! Wkwkwkwkwkw!

Awesome - Memancing di Bawah Ais

Bikini Bottom IRL


Siapa kata Bikini Bottom tak wujud? SpongeBob, where are you??

Cool - Hostel Untuk Pendaki Gunung Tiruan


Mendaki di hutan batu! Shit, this is awesome!

Hostel konsep bagi kaki pendaki gunung ini terletak di Barcelona dan direka oleh Syarikat Senibina Poland Ugo. Bangunan yang dicadangkan ini akan mempunyai lima puluh bilik, teater filem, spa, kafe, kolam renang, gimnasium, bar, kedai-kedai, dan beberapa kategori set pendakian. Set pendakian ini dilengkapi dengan hiasan luaran yang unik yang diperbuat daripada batu-batu untuk para pendaki dan juga boleh bermalam di gunung tiruan ini dengan menggunakan peralatan khas.

Eloklah set pendakian ni dibina di Malaysia juga, disamping kita merancakkan aktiviti panjat memanjat ni kita juga dapat melatih para gadis yang putus cinta untuk lebih tepat ketika melakukan terjunan. Jadi tak perlulah first trial terjunan mereka dilakukan di KB Mall. Sudah laa tak pandai terjun, menyusahkan orang ramai pulak.

Khamis, 5 Januari 2012

Cool - Mercedes Benz SF1 (22 Gambar)

Ultimate daripada Mercedes Benz!


Ini adalah rekaan konsep Mercedes Benz daripada Steel Drake yang diberi nama SF1. Bila sebut saja SF aku teringat Shadow Fiend salah satu watak hero dalam DotA. Sama garang, sama ganas, dan sama watak! Sila enjoice SF ini!

Shit - Pondan Tertinggi Di Dunia


Kenapa nak jadi pondai wahai dumbass!


Dulu ganas, kasar dan garang. Yes, dia ni merupakan bekas pemain bola keranjang dan berketinggian 7 kaki. Si pondan ini bernama Good guy Greg Greg Walker yang berumur 25 tahun membesar dengan sukan yang lasak terutamanya bola keranjang. Kalau dulu dia selalu ursha awek-awek cheerleaders kat tepi court, but now dia pulak yang jadi cheerleader! Apa lanjiao ini! Ffffuuuuuuuuu!

Sekarang mamat ni dah tak suka lagi nama Greg. Katanya Good guy Greg dah ambil nama dia. Sekarang dia nak dikenali sebagai Lindsey. Kepala bapak engkau Lindsey. Muka macam Nyah Sondol! Lindsey dah menjalani pembedahan bentuk badan dan mengekalkan badan yang curvy ala-ala Rozita Che Wan dengan mengamalkan pengambilan estrogen. Kini nyah tegar ini dah pun memiliki bentuk badan paling mengghairahkan katanya. Yes, dia kini memakai bra 36B cup. Shit! Kalah jiran aku yang flat-chested tu!


Laporan asal DM

Cool - Honda Chopper


Nghhhh!! Gedabak besar!

Aku dah post sebiji motosikal elektrik milik honda sebelum ini motorcompo . Itu versi mini. Kali ni aku memperkenalkan versi gedabak. Motosikal elektrik konsep yang diperkenalkan oleh Honda baru-baru ni direka oleh Chuck Norris Peter Norris ang dipanggil Chopper Honda. Rekaan ni tak lain dan tak bukan sedikit sebanyak dah diilhamkan oleh filem Star Wars. Rekaan yang hebat kalau nak dibandingkan dengan Motosikal SYM keluaran Taiwan. Lulz!

Cool - Lampu Terapung

Super cool!


Ini adalah sebuah lampu yang menggunakan konsep levitation. Ciptaan ini direka oleh Robust Crealev dan Angela Jansen yang mempunyai 2 reka bentuk unik.







Laporan asal light-light

Technology - iPhone 5 (9 Gambar)

Hutang iPhone 4 anda sudah habis bayar? Nah! iPhone 5 pulak!


Setelah kematian arwah Steve Jobs tahun lepas, orang ramai sibuk dengan iPhone baru yang nak dikeluarkan oleh Tim Cook. Ternyata tekaan orang ramai terhadap iPhone 5 yang ditunggu-tunggu meleset sama sekali, tak menjelma, sebaliknya iPhone 4S saja yang keluar. Sampailah sekarang iPhone fags masih bleeding butthurt sebab nak sangat-sangat iPhone 5.

Bagi mengurangkan sedikit penderitaan peminat tegar iPhone ini aku release gambar-gambar rekaan iPhone 5 yang mungkin akan dikeluarkan entah bila aku pun tak tahu. Enjoice!

Cool - 3D Projection Pada Lamborghini Reventon

Nice!

The Media Merchant telah menghasilkan satu video unjuran 3D pada sebuah Lamborghini Reventon merangkap antara kereta termahal di dunia. Artis visual mereka telah menggunakan unjuran 3D mapping ini untuk memberi kesan effect pada kereta ini. Video yang menarik untuk dikongsi bersama!



Gossip - Jawapan balas Amalina Che Bakri Melalui Skype Kepada Wartawan di Malaysia

Update: Jawapan Amalina Che Bakri sendiri

“Kepada anda yang berada di luar sana, jangan risau, jangan bimbang, im doing fine here, terima kasih kepada semua nasihat yang anda berikan kepada amalina, saya akan jadikan iktibar dan teladan. tapi ada komen yang sedikit mencalarkan hati amalina. if you want to give me advice harap janganlah terlalu emosi hingga babitkan ibubapa, keluarga,” kata pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia 2005 yang memperolehi keputusan 17A1, Nur Amalina Che Bakri.

Kumpulan wartawan tempatan dari TV9, Astro Awani, Harian Metro, Sinar Harian, Berita Harian dan Utusan Malaysia sebentar tadi berpeluang menemubual Nur Amalina Che Bakri di rumah ibunya di Kota Tinggi, Johor bagi mendapatkan gambaran jelas mengenai pelbagai tohmahan di media sosial mengenai perkembangan terkini dirinya yang masih berada di United Kingdom. Sumber : Hazrey (Jurnalis)





Pada aku, setakat memakai pakai macam tu dekat UK bukannya big deal sangat pun. Dia bukanya jadi macam Sufiah Yusof yang buat benda yang bukan-bukan. Untuk makluman Sufiah Yusof adalah seorang pelajar genius math university oxford rakyat Malaysia yang menggemparkan dunia terutamanya kerana mengambil gambar-gambar erotik untuk beberapa majalah.

Jika nak dibandingkan Amalina Che Bakri dengan anak gadis di Malaysia aku rasa yang dekat Malaysia ni lagi teruk. Sampai beranak pinak walaupun belum berkahwin. Amalina Che Bakri hanyalah mengamalkan fasyen dan bukannya berkelakuan tidak baik. Walaupun dalam Islam ditegah berpakaian seksi, tapi apalah sangat kalau nak dibandingkan dengan orang di Malaysia. Janganlah hanya kerana Amalina Che Bakri merupakan SOMEBODY, kita menghukum beliau dengan fitnah dan kata-kata nista. Peace!

Laporan asal beritasemasa

Rabu, 4 Januari 2012

Cool - Hiasan Lampu Exotic (22 Gambar)


Lampu romantika

Calabarte iaitu artis Poland yang membuat lampu meja yang menakjubkan daripada kulit berongga dan buah labu kering. Corak yang cantik dan reka bentuk yang diukir halus membenarkan cahaya keluar melaluinya. Oleh kerana setiap bentuk buah-buahan memiliki sifat alam semula jadi iaitu mempunyai bentuk yang berbeza-beza, setiap lampu lampu ini juga memiliki keistimewaan itu. Sila enjoice!

Selasa, 3 Januari 2012

Cool - Pangsapuri Studio Moden (11 Gambar)


Ruang sempit? Nah! Idea deco rumah anda!

Pangsapuri kebiasaannya memiliki ruang yang sempit. Jadi, idea untuk dekorasi rumah anda adalah terhad. Ini adalah rumah contoh yang mempunyai keluasan 500 kaki per segi. Pangsapuri yang unik ini memiliki ciri-ciri moden kontemporari yang hiasi dengan  partition kayu pada dapur, bilik mandi dan juga dilengkapi dengan laci bersepadu serta katil yang selesa. Tidak perlu lagi panggil Abang Eric Leong datang ke rumah anda.

Cool - BMW R2000S Superbike (9 Gambar)


3 roda tapi bukan motosikal orang kurang upaya!

Konsep R2000S direka oleh Miroslav Hundak berdasarkan model BMW R1200S, sebuah model yang terkenal dengan prestasi tunggangan sport serta ciri-ciri yang dinamik. Rupa BMW R2000S adalah berbeza dengan sentuhan bersahaja dan mempunyai 3 roda hubless. Rekaan konsep ini belum dapat dipastikan akan dikeluarkan atau tidak jualannya. Sila klik laporan penuh untuk melihat video BMW R2000S!


Awesome - Mesin Taip Koktail Hidraulik (7 Gambar)

Yam! Yam! Yam! Seeeennnnggggggggggg!!!



Mesin taip hidraulik yang direka oleh Morskoiboy yang membuat fungsi huruf pada mesin taip sebagai alat hidraulik untuk mencampurkan minuman anda menjadi koktail. Rekaan inovatif mesin taip koktail hidraulik ini mempunyai 26 slot untuk 26 botol pada setiap satu abjad. Enjoice the partayyy!


Creative - Aroma USB

Mempunyai masalah bau kawan sebilik? Nahhh! Nin dia penyelesaiannya!


Sekarang tengah meletup semua barang nak guna USB. Lepas ni anda semua boleh dengar dapur USB, gitar USB, peti ais USB dan mungkin motosikal USB! Ok, not funny. Pui! Memperkenalkan Aroma USB rekaan Debreu yang membantu anda mewangikan bilik. Yes, masalah bau badan rakan sebilik anda boleh diatasi dengan Aroma USB ni.





Awesome - Half Life 2: Gravity Gun IRL (10 Gambar)

Cosplay fag sila tengok sini!


Anda pernah main half life 2? Apa? Main dota saja? Familiar dengan Gravity Gun ini dalam half life 2? Nahh haii.... Ini sebiji macam dalam game tu. Siap dengan lampu lagi. Shit, kalau aku cosplay fag dah lama aku rembat sebiji. Rekaan Gravity Gun ini oleh Harrison Krix merangkap otai designer bahan polimer. Sila enjoice!


Creative - Bateri USB

Tiada lagi alasan bateri habis bila tak jawab panggilan

Satu lagi rekaan konsep yang dapat membantu kehidupan seharian anda terutamanya yang memakai smart phone. Bateri konsep bersaiz AA yang boleh dicas semula dilengkapi dengan port USB yang menyokong connection antara gadjet yang anda ingin cas.Bateri ini direka oleh Haimo Bao, Hailong Piao, Yuancheng Liu dan Xiameng Hu.

  


Laporan asal itechfuture

Cool - Helmet Daft Punk

Anda Daft Punk enufff?


Nin diaaa... Helmet daftpunk untuk Daft Punk fagss! Rekaan yang awesome ini dibawakan oleh Harrison Krix dan Volpin. Replika topi keledar Daft Punk ini bukan sahaja kelihatan seperti helmet sebenar, tetapi memiliki fuingsi yang lengkap iaitu faceplate diprogramkan dengan LED.
Anda boleh melihat proses pembikinan helmet ini dalam video disediakan. Sila klik laporan penuh!

Cool - Cincin Berjam

Makin canhggih haiihhh...

Cyber ​​CGSociety telah memperkenalkan projek terbaru mereka iaitu RingClock. Alat ini secara dasarnya adalah cincin mekanikal yang mempunyai tiga cincin untuk memaparkan jam, minit, dan saat. Penunjuk akan memastikan anda kelihatan kaya dan menunjukkan masa pada masa yang sama.


Laporan asal cgsociety

Cool - Honda EV-STER

Kereta elektrik daripada Honda



Honda telah menunjukkan kereta  konsep terbarunya pada Tokyo Motor Show yang dipanggil EV-STER. Kereta ini direka untuk menyahut seruan dunia yang menggalakkan penggunaan kereta kuasa elektrik. Yes, tentu sekali kereta ini mengunakan elektrik sepenuhnya. Berdasarkan maklum balas yang positif daripada motor show ini, Honda telah memutuskan untuk merealisasikan  projek ini dan meletakkan EV-STER dalam senarai pengeluaran. 


Menurut sumber dalaman Honda telah mencadangkan kereta ini akan siap dibina pada tahun baru akan datang. Honda EV-STER juga menawarkan  enjin petrol yang lebih konvensional sebagai tambahan kepada kereta elektrik ini.



Awesome - Bunga Api Sambutan Tahun Baru di Menara Taipei 101 Taiwan

Epic firework is epic


Satu pertunjukan bunga api di Menara Taipei 101 yang sangat menarik untuk ditontoni. Enjoice!

Cool - Stronger Glasses: Cermin Mata Kenye West

Shit, this is cool!


Cermin mata yang dipopularkan oleh Kanye West telah direalisasikan ch00ftech yang memutuskan untuk meminjam beberapa idea-idea daripada VC Stronger itu dan menambah sedikit kelainan dalam spec ini. Nak satu, nak pergi memotong rumput!



Cool - Pejabat Arkitek Selgo Cano (15 Gambar)

Pejabat dalam taman


Sebuah pejabat arkitek yang direka oleh Iwan Baan. Arkitek Selgo Cano merupakan sebuah syarikat yang membina pejabat-pejabat yang awesome untuk kompeni-kompeni lain di dunia. Sekarang jom terjah pejabat mereka pula. Zaaassss! (Sila baca dengan intonasi Nas Ahmad)

Info - Cara Mengira Duit Mengikut Negara

Mana satu cara anda?


Tentu sekali cara anda semua mengira duit sama seperti penduduk Turkey. Cara yang paling sempoi dan akan membuatkan orang yang membayar hutang mengetip bibir menunggu masa untuk punch muka anda sekuat hati. Lulz! Sebuah video yang memaparkan cara-cara mengira duit dari beberapa negara. Sila enjoice!

Creative - Mofones: Aksesori iPhone (7 Gambar)

Satu lagi item untuk Hipsterfags


Mofones menggunakan komponen telefon yang sedia ada dan direka reka di Los Angeles. Gaya retro aksesori telefon ini dilengkapi dengan case iPhone khas, yang terkunci ke telefon dan melekat di iPhone anda. Mofone mewujudkan cengkaman unggul ketika menghantar mesej dan menawarkan keselesaan yang berganda serta membolehkan pengguna untuk action depan kawan-kawan yang tidak menggunakan iPhone. Zzzz...

Awesome - Speed Drawing

Wonderful


Speed drawing daripada The Potrait Art. Jika sukakan speed drawing, sila subscribe video-video beliau.









Subscribe ThePortraitArt

Isnin, 2 Januari 2012

NSFW - Miranda Kerr oleh Chris Colls

Beautiful smile... Yeah, sure... Beautiful smile...


Setelah penat melayan Amalina Che Bakri, yang kena troll kaw-kaw malam tadi, sebab tak boleh pakai baju, apa kata kita layan Miranda Kerr. She is fapable.

Worst - Amalina Che Bakri (10 Gambar)

"Jadilah seperti Amalina!" Okay Cikgu!


Pelajar cemerlang SPM 2005 yang berjaya meraih 17A telah menaik nama Malaysia di mata dunia. Teringat pesan cikgu aku yang suka sangat mencontohi pelajar ini dulu.
*Don't judge a book by its cover okay!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...