Selasa, 14 Ogos 2012

Cool - Bandar Mikro Yang Dibuat Daripada Dawai Kokot

Bosan dengan aktiviti pejabat anda? Do this bro!

Adakah anda pernah bosan di meja anda dan mula bermain dengan bekalan pejabat anda? Baik,  Peter Roots yakni artis yang mereka bandar mikro ini telah menggunakan stapler seharian yang anda selalu gunakan dan menukarkan bullets stapler atau dalam istilah lain dawai kokot  ke dalam bentuk seakan-akan bandar yang dipanggil Ephemicropolis. Peter Roots mengambil masa kira-kira 40 jam untuk membina bandar kecil di Bangunan Kewangan Islands. 

Beliau menggunakan susunan daripada dawai kokot yang telah dipecahkan oleh rakan sekerjanya dalam bentuk pelbagai saiz untuk mewujudkan bangunan. Pada mulanya Peter Roots lebih berminat untuk membuat susunan pornografi daripada dawai kokot. Namun setelah mencuba pada skala kecil ternyata pornografi daripada susunan dawai kokot sangat buruk dan tidak fapable sama sekali. 

Hasil temubual Wajib blog dengan Peter Roots telah membawa kepada penemuan yang menakjubkan, beliau sebenarnya jarang masturbasi demi mendapatkan tangan yang stabil untuk menyusun dan membina bandar micro ini. 

Ini merupakan cara mengular daripada kerja paling win!


 
 

Cool - Taman iCity di Pennsylvania

Mana lebih cool? iCity Shah Alam atau Pennsylvania? You tell me.

Artis British dan pereka lampu Bruce Munro baru-baru ini telah membuka satu outdoor exhibition di Longwood Garden, Pennsylvania. Pameran itu merupakan seni cahaya yang diberi nama Light. Dah nama pun seni cahaya, tak kan la diberi nama Potato pula kan? 

By the way, Bruce Munro telah menempatkan pameran seninya seluas 23 ekar. Sepanjang 23 ekar itu terdapat kedua-dua pemasangan sama ada pemasangan secara indoor dan outdoor, termasuk enam besar-besaran outdoor. Kerja-kerja ini telah dikhususkan dan bertujuan mewujudkan sinaran halus apabila dilihat pada waktu malam yang sedikit sebanyak mengganggu makhluk-makhluk halus di Longwood Garden. 

Konsep mistik menjadi tema exhibition ini. Hasil temu bual Wajib blog dengan Bruce Munro ternyata beliau seorang peminat tegar Misteri Nusantara TV3. Enjoice!

Ahad, 12 Ogos 2012

Sabtu, 28 Julai 2012

Konsep - iPhone 6

iPhone 5? No, it's 6. Konsep iPhone 6  mesra pengguna.

Jika anda masih dengan rekaan konsep iPhone 5, anda slowpoke outdated shit. Lebih teruk jika anda masih menggunakan iPhone 4S, sebab sudah ramai yang menggunakan prototaip iPhone 5 made in China. Lulz. iPhone membuatkan anda kelihatan cepat outdated bukan? Namun penggunaannya masih relevan walaupun outdated. iPhone fag dilarang butthurt di sini okay.

Konsep iPhone 5 sudah tidak relevan kerana kini dunia sedang mengintai konsep iPhone 6. Ini merupakan satu pembaharuan  di mana butang home berpindah ke sebelah kiri telefon (yang digunakan ibu jari kiri), membuatkan ruang skrin lebih besar . Konsep ini lengkapi dengan dimensi 125mm x 63mm skrin 4.9 inci. Enjoice!


Isnin, 9 Januari 2012

Cool - Life Vest Inside: Video Karma

Confirm aman kalau amal


Sebuah video yang berdurasi selama lebih kurang 5 minit, sangat tidak rugi untuk melihat. This is the way karma happens.





Worst - Pemuda Kahwini Mayat Kekasih (6 Gambar)

Hingga hujung nyawa? No. Hingga otak sempit


Satu perkahwinan antara seorang jejaka dengan mayat. Gambar diambil daripada Facebook seorang kenalan yang kebetulan singgah di Danok atas urusan business. Yeah.. Sure, business... Yes, perkahwinan ini diadakan di Thailand. Tak dapat nak ulas panjang sebab komen semua bahasa Thai. Aku perhati lama-lama, kesian pulak aku tengok mayat ni. Sebab apa? Pandai-pandailah nilai sendiri okay..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...